Nový kurz: Praktická imunologie

Centrum dalšího vzdělávání upozorňuje na nový kurz Praktická imunologie, jehož garantem je RNDr. Karel Drbal, Ph.D. z katedry buněčné biologie. Kurz je určen pro zaměstnance i pro širokou veřejnost a U3V. Předpokládaný začátek kurzu je 20. února 2024, poslední přednáška pak 7. května 2024 od 18.15 ve Viničné 7, Praha 2. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2024.

KDY: od 20. února do 7. května 2024 od 18.15, časový plán je 12 týdnů
KDE: Viničná 7, učebna B2, Praha 2

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK JE 31. LEDNA 2024.

Forma studia: prezenčně i přes platformu Zoom

Přihlašování bylo spuštěno elektronicky přes Přijímací řízení, rozcestník zde.

Poplatek za kurz pro širokou veřejnost je 1800 Kč. 

Kurz je určen pro zaměstnance, širokou veřejnost a U3V (přihlašování je zde samostatně, kurzovné je v souladu s pravidly a poplatky U3V)

Cílem tohoto nekonečného kurzu je předání základních informací o fungování imunitního systému, který zajišťuje integritu našeho těla. Účastníci kurzu absolvují dvanáct zastavení imunitním systémem člověka. Předmětem přednášky bude vždy úvod do tématu a následné řešení konkrétních vzorových případů onemocnění s diskusí, například: očkování aktivní i pasivní, alergie a astma, infekce, nádory, autoimunitní onemocnění, zánětlivé choroby, dětské choroby a vývoj imunity až do stáří.

Garant programu si na kurz pozve jako hosty lékaře v daném oboru, kteří budou nápomocni v otázkách klinických, ale i vědce. Tímto názorným a zjednodušujícím způsobem se účastník bude mít možnost seznámit s poměrně složitým světem imunitních buněk. Kurz bude probíhat prezenčně i online přes platformu Zoom na základě Vašeho přihlášení. V průběhu kurzu bude všem účastníkům dostupný i univerzitní Moodle, kde budou sdíleny nejen dokumenty a videa, ale také dotazy a diskuse nad nimi.

Biologická fixace dusíku je zřejmě velmi stará

Živé organismy fixují z neživé přírody nejen uhlík, ale jsou také závislé na přísunu dusíku. …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Používáme soubory cookies pro přizpůsobení obsahu webu a sledování návštěvnosti. Data o používání webu sdílíme s našimi partnery pro cílení reklamy a analýzu návštěvnosti. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close